wiki:Dogodki
Last modified 3 years ago Last modified on 03/10/2016 11:38:31 AM

wlan slovenija dogodki

Občasno organiziramo tudi kakšne dogodke, druženja, delavnice, izobraževanja, postavljanja točk, testiranja povezav, izlete, piknike ... Poglej si jih in mogoče se spoznamo na takšen, bolj aktiven, način.

Vsi dogodki so odprte narave in vabljeni so vsi, tako da lahko pripelješ še koga zraven. Včasih je mogoče potrebna predhodna najava (na pridem@wlan-si.net), da je lažja organizacija oziroma zaradi prostorskih omejitev. Oziroma predhodna najava je vedno dobrodošla, če ne drugega, da boš na tekočem o morebitnih spremembah. Ampak če si kadarkoli v dvomih ali smeš priti: da, smeš, želimo si te!

Aktualni dogodki (klikni na poster)

poster

Seznam vseh dogodkov

TOC(Dogodki/*, noheading, inline, depth=0, reverse)?

Odprti ticketi

Sledijo odprti ticketi povezani z organizacijo in delom na ticketih. Če najdeš kaj, kar bi te zanimalo (da se kaj naučiš) oziroma kjer bi lahko pomagal/a, se kar javi (lahko kar v ticketu pustiš kakšen komentar, ali dodaš svoje uporabniško ime v Cc polje).

Ticket Summary
#976 Organizacija izleta na Nanos

Reported by mitar, 8 years ago.

Description

Pogovarjali smo se, da bi lahko organizirali izlet na Nanos, da mogoče začnemo s kakšnimi bolj rednimi izleti na hribe in tudi morebitne lokacije za postavljanje točk naše hrbtenice (planinske koče, razgledni stolpi, antenski stolpi ...).

Skratka, potrebno je izbrati termin (glede na to, kako ima kdo čas), zorganizirati oziroma skoordinirati prevoz do tja (car-sharing, recimo da se jih lahko več iz Maribora skupaj pripelje). Paziti na vreme.

#977 Organizacija piknika

Reported by mitar, 8 years ago.

Description

Po zgledu tujih omrežij in tega, da obujamo ekipni duh, predvsem pa, da se sedaj, ko sodeluje že več ljudi iz cele Slovenije, pa tudi kdo iz tujine, bi bilo dobro, da organiziramo kakšen piknik, tako da se spoznamo, malo poklepetamo tudi zunaj le projektnih stvari in podobno. Lokacija poljubna, čas tudi.

Imamo še nekaj sredstev iz donacij, tako da se lahko tudi porabi kaj iz tega vira v ta namen. Lahko pa se tudi organizira tako, da se nek simboličen prispevek prispeva, da se pokrijejo stroški hrane in pijače.

(Do sedaj sem jaz večinoma vedno organiziral vege in nealkoholne dogodke, ampak mogoče lahko tokrat naredimo tudi izjemo.)

#1048 Posodobiti prosojnice za delavnico

Reported by mitar, 7 years ago.

Description

Kot sem opisal tu, bi bilo potrebno posodobiti prosojnice za delavnico.

Dobro je pogledati za ideje tudi morebitne kasnejše (po tem ticketu) prosojnice, ker se sproti občasno malo spreminjajo.

#1071 Delavnice Organska brezžična omrežja

Reported by Musti, 7 years ago.

Description

Organizirati delavnice Organska brezžična omrežja, kot so definirane na Dogodki/2012/06/DelavnicaOrganskaBrezzicnaOmrezjaMaribor.

Objaviti vabila na forumih, mailing listah in na blogih.

#1123 Benefit koncert za odprto omrežje po Sloveniji

Reported by mitar, 7 years ago.

Description

Če bo kdaj potreba za prispevki, se lahko organizira tudi kakšen benefit koncert za odprto omrežje po Sloveniji. Imamo kar nekaj kontaktov pri raznih organizatorjih in prostorih, alternativnih in tudi manj alternativnih, kjer se lahko organizira koncert, kjer se ali vstopnina ali denar, ki pride v šank, nameni za širitev omrežja. Na takšen način tudi nastopajoči sami prispevajo, s tem da igrajo in se odpovejo honorarju ali delu njega.

#1288 Delavnica organska brezžična omrežja - Zofijini ljubimci

Reported by mitja, 6 years ago.

Description

Društvo Zofijini ljubimci je zainteresirano za izvedbo delavnice Organska brezžična omrežja.

Aleksandra Žorž, predsednica društva: "Tema je zelo zanimiva in me zanima, če bi imeli željo in čas, tudi Mariborčanom predstaviti dotično tematiko. Lahko v okviru predavanja ali predstavitvene delavnice. Namreč, program delavnice se bere super"

"Kakorkoli, če bi prišli v MB in nam predstavili temo organskega brezžičnega omrežja, bi bili zelo veseli. Sicer vam za le-to ne bi zmogli plačati avtorskega honorarja, a bi vam vsekakor povrnili potne stroške v višini 50 €".

K sodelovanju bomo povabili tudi Mariborsko izpostavo društva Duh časa.

#1290 Predstavitev: Informativa 2014

Reported by zkomac, 6 years ago.

Description

Lahko bi se letos udeležili sejma Informativa, kjer bi predstavljali naše omrežje. S tem bi pridobili na prepoznavnosti in morda kakšno novo zagnano pomoč. Namreč na te sejme ponavadi pridejo osnovnošolci s starši (se odločajo za vpis na srednjo šolo) in srednješolci (ki se odločajo kam bodo odšli študirati).

Na Informativi 2013 sem srečal tudi nekaj organizacij npr.: Dan za punce.

Trenutno bi znal biti največji problem cena prostora. Mogoče bi se dalo kaj dogovoriti glede donacije prostora.

#1307 Delavnica Organska brezžična omrežja - Slovenj Gradec

Reported by mitja, 6 years ago.

Description

Organizira društvo Duh časa, Matjaž Gruber in Mitja Jež Datum: 15. 2. 2014; prostori bivše Nove opreme, Pod gradom 4, 2380 Slovenj Gradec

#1320 Organizacija Battlemesh v8

Reported by Musti, 5 years ago.

Description

V začetku poletja 2015 organizirati enotedensko konferenco na temo WiFi omrežij Battlemesh V8.

Dogodek organiziramo predvidoma v Mariboru, saj je v neposredni bližini tudi brezžična hrbtenica in blizu avstrijskemu omrežju Funkfeuer.

Organizacijo dogodka bom prevzel jaz, potrebujem pa pomoč in ekipo. Kdo se javi?

Zorganizirati bo potrebno namestitev, prostore dogajanja in prehrano ter še kup logističnih zadev, prav tako po še kakšne zanimive aktivnosti.

Datumi: 6-9. januar 2015 pripravljalni obisk dosedanjih organizatorjev. Junij 2015: dogodek