wiki:Dogodki/2011/10/OpenLab
Last modified 7 years ago Last modified on 04/02/12 23:41:56

Delavnica v OpenLabu v Kranju 2011

Delavnica v OpenLabu v Kranju bo v okviru Openfesta v četrtek, 20. 10. 2011, in bo trajala od 16:00 do 20:00.

poster

Za koga?

Dijake, študente, osnovnošolce, radovedneže, (dobro)srčne in izzivov željne! Te zanima kaj od sledečega; brezžične komunikacije, družbeno koristno delo, računalništvo, organske tehnologije, elektronika, raziskovanje ... potem je ta delavnica gotovo zate.

Predznanje za udeležbo na delavnici ni potrebno!

Zakaj?

Da se kaj novega naučiš in spoznaš druge, ki se ukvarjajo s področji, ki te morda zanimajo ali da ugotoviš, zakaj bi te lahko zanimala. Da dobiš odgovore na vprašanja o računalniških omrežjih in sorodnih tehnologijah.

Kako?

Na info@openlab.si pošlji svoje ime, priimek in kraj. V primeru, da hodiš v šolo, pa pripiši še naziv šole in letnik. Število mest je omejeno, zato pohiti s prijavo.

Prijavnina znaša 10 EUR, za člane Kluba OpenLab je delavnica brezplačna, in vključuje WiFi router, ki ga lahko po delavnici odneseš domov in ga uporabiš kot svojo wlan slovenija točko. Preberi več o omrežju.

S prijavo te bomo tudi dodali na poštni seznam za občasne novice na temo brezžičnega omrežja in sorodnih tematik.

Vsa vprašanja, skrbi, predloge in graje lahko nasloviš na email naslov za prijavo.

Izvedba te delavnice je v okviru projekta sofinanciranega s strani Evropske komisije. Vsebina teh strani je izključno odgovornost avtorjev in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Mladi v akciji Mladina Movit

Program delavnice

Program delavnice je še v izdelavi, navedene so okvirne vsebine.

Predstavitev wlan slovenija

Predstavitev ideologije, izvora in nedolgočasne zgodovine omrežja s strani nekaj aktivnih sodelujočih. Izvedeli boste, da je wlan slovenija pobuda za vzpostavitev odprtega omrežja širom Slovenije in je produkt sodelovanja posameznic in posameznikov ter organizacij, ki v omrežje vlagajo svoje znanje, opremo in lokacije. Omrežje je mednarodno priznano predvsem po inovativnih organskih pristopih k razvoju potrebne programske in strojne opreme, kar potrjuje tudi večletno sodelovanje v projektu Google Summer of Code pod okriljem organizacije Freifunk. Kaj počnemo letos bomo razkrili na delavnici.

Osnove brezžičnih komunikacij in strojna oprema

Predavanje o delovanju, zgodovini in razvoju brezžičnega Interneta ter osnovah radijskih komunikacij. Naučili se boste zakaj je pomembno kako so antene obrnjene, zakaj brezžični Internet ne deluje v hladilniku, kaj vse se skriva v brezžičnih routerjih in še mnogo več.

nodewatcher in organska tehnologija

Predstavili vam bomo drobovje programskega dela wlan slovenija, vendar ne bomo govorili o programski kodi, temveč o pristopu k problemom, kako s pravilnimi programi odpravimo vse tegobe in prihranimo dosti časa, kako zasnujeno decentraliziran sistem, ki se obnaša kot živ organizem.

Praktični del

Pravkar pridobljeno znanje bo uporableno na routerjih, vsak bo preizkusil predstavljen postopek na svojem routerju, ga spremenil v svojo wlan slovenija točko, ki jo boš lahko postavil/a doma.

Sodelovanje, vprašanja in prosta debata

Kako sodelovati pri wlan slovenija in čas za sproščeno debato ter vprašanja.


Gradiva

Prispevki na blogu

Attachments