wiki:OOmrezju
Last modified 4 years ago Last modified on 12/10/2015 07:58:04 PM

O omrežju

Po Sloveniji raste odprto brezžično omrežje. Z uporabo splošno razširjenih brezžičnih tehnologij, a z inovativnim pristopom in predvsem medsebojnim sodelovanjem, omogočamo odprto in brezplačno brezžično omrežje za vse.

wlan slovenija omrežje je pobuda za izgradnjo odprtega in brezplačnega brezžičnega omrežja po celotni Sloveniji. Spodbujamo ljudi, da zgradimo skupno omrežje skozi sodelovanje. Če vsi postavimo točko odprtega omrežja pri sebi doma in podelimo del svoje obstoječe Internet povezave z okolico, potem bomo skupaj pokrili celotno Slovenijo z omrežjem, ki bo vsem omogočalo brezplačno osnovno povezljivost v Internet.

Povezujemo tudi slovenske javne, umetniške in kulturne, produkcijske, izobraževalne, raziskovalne in vse druge zainteresirane prostore in posameznike v samostojno in neodvisno brezžično omrežje. V tem omrežju je dovolj prostora, svobode in možnosti za nove vsebine, interakcijo in komunikacijo, raziskovanje, izmenjavo podatkov, storitve in alternativen dostop do vsebin Interneta. Tako vzpostavljamo nov medij, ki je prosto dostopen in katerega možnosti uporabe so omejene le z domišljijo in ustvarjalnostjo.

Zaradi svoje brezžične in inovativne organske narave je tako obseg kot dostop do omrežja omejen le s sodelovanjem uporabnikov v njem: več kot je sodelujočih, bolj je omrežje razširjeno in uporabno, za več namenov ga uporabniki uporabijo, več in bogatejše vsebine ponuja.

Če želiš prispevati k omrežju, si srčno vabljen/a, da nam to sporočiš oziroma se nam pridružiš na klepetu ali poštnih seznamih. Lahko tudi naročiš že pripravljeno opremo. Že s ponudbo uporabe svoje strehe, balkona, okna ali kakšne druge visoke lokacije lahko prispevač veliko, vendar je aktivno sodelovanje s postavitvijo svoje točke veliko bolj zanimivo, poučno in tudi uporabno. Nenavsezadnje, sodeluješ lahko tudi z doniranjem opreme ali sredstev za nakup le-te, tako da potem kdo drug lahko lažje postavi točko.

Omrežje nastaja in obstaja ravno zaradi sodelovanja in povezovanja posameznikov in posameznic, pa tudi organizacij in skupin. Pridruži se še ti!

Več

Attachments