wiki:Projekti/Dolenjska
Last modified 7 years ago Last modified on 03/18/2012 07:20:16 PM

Dolenjska

Omrežje na Dolenjskem je še v nastajanju.

Kontaktni osebi sta Nino, nino@wlan-si.net, in Leon, leon@wlan-si.net.

Odprti ticketi

Sledijo odprti ticketi za ta projekt. Če najdeš kaj, kar bi te zanimalo (da se kaj naučiš) oziroma kjer bi lahko pomagal/a, se kar javi (lahko kar v ticketu pustiš kakšen komentar, ali dodaš svoje uporabniško ime v Cc polje).

Ticket Summary Related nodes Blocked by
#1070 Establishing a link with Slunj, Croatia

Reported by Musti, 7 years ago.

Description

Tomislav would like to establish a connection from Slunj (45°05'58.5N 15°35'55.2E), Croatia to our network. A suitable location has to be found.

A line of sight simulation is attached in image and google earth overlay format. Please post to the ticket if you have a suitable location.

#1100 Pokritje dogodka Jurjevanje 2012 v Črnomlju 1120, 1153

Reported by elnino, 7 years ago.

Description

Jurjevanje je tradicionalni dogodek ki se bo že 49-ič dogajal v Črnomlju v Jurjevanski dragi. Dogodek bo potekal med 20. in 24. junijem 2012.

Nekaj o samem dogodku:

V petih dnevih bo folklorni festival Jurjevanje v Beli krajini postregel s kvalitetnim kulturnim in zabavnim programom v organizaciji RIC Bela krajina ter JSKD Črnomelj. Program je zasnovan tako, da bo zanimiv tako za mlajše obiskovalce kot tudi za starejšo generacijo. V sredo in četrtek bomo priča strokovnim predavanjem in otvoritvam različnih razstav. V petek, soboto in nedeljo pa bodo na odru v Jurjevanjski dragi prikazale pevsko, plesno in glasbeno dediščino belokranjske ter gostujoče folklorne skupine.

Iz strani RIC Bela krajina so nas kontaktirali, da bi dogajanje v Jurjevanski dragi pokrili z brezžičnim internetom. Dogajanje v Jurjevanski dragi bo potekalo od 22. do 24 Junija (petek, sobota, nedelja). S tem bi postali sponzorji festivala, kar bi prineslo veliko promocijo samemu projektu wlan slovenija (Jurjevansko drago je v lanskem letu obiskalo okoli 15.000 obiskovalcev).

Danes sem se sestal s predstavnikom RIC-a. Zaključki so bili sledeči: Hotel Lahinja in podjetje MPOV, ki sta v neposredni bližini Jurjevanjske drage nam omogočata dostop do interneta (trenutno še ne vem o kakšni povezavi govorimo).

Moja ideja je bila sledeča:

Postavimo točko z usmerjeno anteno proti Jurjevanjski dragi iz Hotela Lahinja ter tudi na sosednji zgradbi podjetja MPOV še eno usmerjeno anteno. V sami Jurjevanjski dragi pa bi bili postavljeni 4-je routerji, ki bi zagotovili pokritje celotnega prostora v sami dragi. Tako bi skupaj uporabili 6 routerjev (Imamo na zalogi TP-LINK WR741ND, še iz delavnice v Črnomlju), ki bi jih uporabili. Potrebovali bi le antene, ki bi bile nameščene na obeh stavbah mogoče tudi kakšna v sami Jurjevanjski dragi.

Prosim, za predloge, pomoč oz. sodelovanje pri tem dogodku.