wiki:Projekti/Kiberipa
Last modified 8 years ago Last modified on 07/26/2011 11:40:37 AM

Kiberpipa

Več informacij in kontaktni podatki na spletni strani projekta.

Odprti ticketi

Sledijo odprti ticketi za ta projekt. Če najdeš kaj, kar bi te zanimalo (da se kaj naučiš) oziroma kjer bi lahko pomagal/a, se kar javi (lahko kar v ticketu pustiš kakšen komentar, ali dodaš svoje uporabniško ime v Cc polje).

Ticket Summary Related nodes Blocked by
#1059 Povezati točko nad Kiberpipo

Reported by mitar, 7 years ago.

Description

Nad Kiberpipo na Kerniskovi ulici stoji prva točka odprtega brezžičnega omrežja po Ljubljani. Navkljub letom izgleda, da se še vedno povezuje v omrežje brezžično. Ampak ima res zelo zelo star firmware.

Potrebno bi bilo stopiti v stik s Kiberpipo in se dogovoriti, če lahko to točko nadgradimo na najnovejši skupen firmare, če jim je v redu novi skupni SSID open.wlan-si.net, pregledati kakšno je sploh stanje točke in predvsem kablov do prostorov Kiberpipe v kleti, ter sploh narediti, da se točka povezuje v omrežje preko VPNja. Prej se je namreč povezovala na en strežnik (točka core), ki pa ga sedaj že nekaj časa ni. Verjetno bi bilo smiselno narediti, da se točka direktno povezuje na VPNje omrežja, tako kot ostale točke.

Zadnji znani kontakt: easy (v CC), ali pa pač kdorkoli iz Kiberpipe.

#1060 Točke na Delovi stolpnici

Reported by mitar, 7 years ago.

Description

Kiberpipa je pred časom postavila nekaj točk na Delovi stolpnici. Občasno se povezujejo preko naključnih točk po Ljubljani, saj niso bile pravilno usmerjene k njim. Žal te točke niso vnešene v sistem, pa tudi nimajo žične povezave v omrežje, tako da so te povezave nestabilne, sistem pa jih tudi, ker niso registrirane, ne vodi stalno, tako da neke zgodovine o delovanju točk nimamo.

Bilo bi dobro stopiti v kontakt s Kiberpipo in razmisliti o nadgradnji teh točk in njihovi bolj stabilni postavitvi v omrežju in uporabi skupnega firmwarea. To slednje je še posebej pomembno, da se naredi, preden gremo na Batman routing protokol.

Na lokaciji so štiri usmerjene 2.4 GHz točke. Verjetno bi bilo bolj smiselno jih nadomestiti s hrbteničnimi točkami na 5 GHz, kot to imamo drugje, ter na lokaciji pustiti le eno 2.4 GHz bolj omni ali sektor točko. Mogoče lahko nekaj panel točk, če so na različnih vogalih stavbe. Usmerjene 2.4 GHz povezave čez mesto verjetno zaradi vsega šuma niso smiselne.

Lokacije, kam bi bilo dobro usmeriti brezžične hrbtenične povezave so trenutno: Šmarna gora, TR3, FRI. Lahko pa razmislimo tudi kaj o severu in še tam kje postavimo (recimo na lokaciji na Vojkovi) ali Šiški. Mogoče tudi proti Metelkovi.